Søg
Close this search box.

Nabohjælp

Tirsdag, d. 5. november 2013, afholdt Hasseris Grundejerforening et møde for foreningens medlemmer, hvor et af aftenens hovedpunkter var Nabohjælp. Et tema der p.t. er meget oppe i medierne grundet de mange indbrud i private hjem og herunder også i vores bydel Hasseris.

Aftenens foredragsholder var:

Andreas mylund fra nordjyllands politi
Andreas Mylund, kriminalassistent og sikringsrådgiver fra Nordjyllands Politi

… der bl.a. oplyste, at bydelen Hasseris de seneste 12 måneder havde haft 240 indbrud. Danmark er i øvrigt et af de lande der ligger højest på statistikken over flest begåede indbrud i private hjem i EU. Opklaringsprocenten for disse indbrud blev i øvrigt oplyst til 10 %.

Andreas Mylund gennemgik flere muligheder for præventive tiltag, den enkelte borger kan foretage i eget hjem og særligt omkring vore vinduer og udvendige døre. Her var medbragt løsningsmuligheder, som udsnit af såvel vinduer som døre.

Et væsentligt budskab til beboerne i Hasseris var at mange af de høje hække burde klippes ned til ca. 150 cm højde, så tyvene ikke havde samme gode dækning at arbejde i – typisk usynligt for naboer/forbipasserende mv.

Der blev også givet en kort introduktion i den nye internetløsning – NABOHJÆLP – der er lanceret i samarbejde med Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd. Hjemmesiden har adressen : https://www.nabohjælp.dk/

Bestyrelsen for Hasseris Grundejerforening modtog efter mødet flere henvendelser om en introduktion/manual for brug af hjemmesiden Nabohjælp. Vi har efterfølgende fået accept på at give vore medlemmer adgang til at læse og/eller udskrive de plancher som Andres Mylund gjorde brug af helt eller deltvis på vort medlemsmøde. Disse kan således hentes på de to nedennævnte links:

NABOHJÆLP – med en introduktion/manual til hjemmesiden

SIKRING AF HUS OG HJEM – vinduer og udvendige døre mv.

Se også hjemmesiden:

Stop Indbrud, http://www.stopindbrud.dk/Sider/forside.aspx